Keep calm and seize the Christmas Spirit!

 


Keep calm and seize the Christmas Spirit!



Όπως κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η διάθεση των ανθρώπων είναι διαφορετική συγκριτικά με άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια του χρόνου. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα συναισθήματα είναι θετικά, αισιόδοξα και γεμάτα ελπίδα. Κάποιοι άλλοι όμως νιώθουν μελαγχολία και έχουν πεσμένη διάθεση λόγο των εορτών.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά!

Φέτος η περίοδος των Χριστουγέννων είναι διαφορετική για όλους και είναι γεγονός ότι όσο προετοιμασμένοι και να είμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη διαφορετικότητα, δεν παύει να υπάρχει προβληματισμός και αγωνία για το πώς θα κυλήσουν οι γιορτές. Από τη μία βιώνουμε τον εγκλεισμό και από την άλλη χρειάζεται να προσπαθήσουμε να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων που σε κανονικές συνθήκες μας προσφέρει ηρεμία, αγαλλίαση και χαρά.

Παρόλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα και έθιμα που μπορούμε να κάνουμε και φέτος, απλά δε θα γίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έχουμε συνηθίσει. Μοιραστείτε μαζί μου μερικές συμβουλές-προτάσεις έτσι ώστε πλησιάζοντας προς την ημέρα των Χριστουγέννων να είμαστε ήρεμοι με γιορτινή διάθεση τόσο μέσα μας αλλά και στο χώρο μας.

Εστίασε στην ουσία, την αγάπη, στους δικούς σου!

Πρώτα από όλα ας μην αμελήσουμε να στολίσουμε το σπίτι μας, αφενός γιατί αυτές τις γιορτές θα περάσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτό και αφετέρου γιατί πάντα η γιορτινή ατμόσφαιρα ομορφαίνει εκτός από το χώρο και την ψυχή μας. Παρόλο που και η αγορά δώρων θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, μέσω διαδικτύου, αυτό δεν μας εμποδίζει να στείλουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα έτσι ώστε ο Άγιος Βασίλης να μην λείψει από κανένα σπίτι. Στολίστε το οικογενειακό τραπέζι κ ας είναι με λιγότερα άτομα, όμως θα είναι πιο «ζεστό» από κάθε άλλη χρονιά.

Για να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτές οι γιορτές, προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας, χαρίστε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά και τους δικούς σας. Με το μήνυμα της αγάπης των Χριστουγέννων ως γνώμονα, αξιοποιήστε τις διακοπές των γιορτών αλλά και τη φαντασία σας! Δημιουργήστε παίζοντας και μαγειρεύοντας, ακούστε μουσική, δείτε ταινίες, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια με όλη την οικογένεια, δημιουργήστε γιορτινά εδέσματα και γλυκά και αφεθείτε στην δική σας μαγεία των Χριστουγέννων.

Keep calm and welcome the Christmas Spirit!

Φωτεινή Καμπουρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού



Τηλ: 6947 879862

Email: fkambouridou@gmail.com

Instagram: kambouridou.fotini

Facebook page: Καμπουρίδου Φωτεινή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου