Καθημερινοί στόχοι

 

Πώς να τα προλάβω όλα;

Καθημερινοί στόχοι: θα σε βοηθήσουν να ισορροπήσεις και να νιώσεις δημιουργικός



Πρωινό ξύπνημα, προετοιμασία παιδιών για το σχολείο, αναχώρηση για την δουλειά, η ατελείωτα zoom meetings, απογευματινές εργασίες, μαγείρεμα, διάβασμα με τα παιδιά, φροντίδα για τον εαυτό μας. Σίγουρα είναι και άλλα χίλια δύο που για να αναφερθούν απλά και όχι να αναλυθούν χρειάζεται να γραφτούν πολλά κείμενα. Μην αφήνετε όμως τον εαυτό σας να «χαθεί» μέσα στην καθημερινότητα γιατί στο τέλος της ημέρας θα αναρωτιέστε «τι πήγε λάθος» και πάλι όλα θα σας φαίνονται βουνό για την επόμενη μέρα.

Από την ημέρα που γεννιόμαστε και ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της ηλικίας μας οι γονείς μας θέτουν ασυναίσθητα για εμάς κάποιους στόχους. Για παράδειγμα μέχρι ενός έτους θα πρέπει να έχουμε ξεκινήσει δειλά δειλά να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Αρκετά αργότερα έρχονται οι επιδόσεις στο σχολείο αλλά ακόμα και στην ενήλικη ζωή έχουμε θέσει στόχους είτε εμείς οι ίδιοι για εμάς αλλά ακόμα και οι γονείς μας εξακολουθούν να θέτουν στόχους απαιτητικούς για εμάς τους ίδιους.

Σκεφτείτε αν για μια μέρα έχετε πει ότι θέλετε να έχετε τελειώσει πέντε δουλειές μέχρι το βράδυ, πόση ανακούφιση και ηρεμία θα έχετε εφόσον με το πέρας της ημέρας και πριν πάτε για ύπνο, τα έχετε κάνει όλα.

Όπως σε όλες τις καταστάσεις της ζωής, έτσι και σε ότι αφορά τους στόχους αλλά και τον τρόπο και χρόνο διεκπεραίωσης, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Φυσικά η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου είναι και αυτή που τον κάνει ξεχωριστό. Παρόλα αυτά για να αποφύγουμε επιπλέον άγχος, δυσκολία και στεναχώρια είναι θεμιτό να γνωρίζει ο καθένας τις δυνατότητες και τις αντοχές του και φυσικά οι καθημερινοί στόχοι να είναι αντικειμενικά και πρακτικά υγροποιήσιμοι.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου