Τοξικοί Άνθρωποι


 

Τοξικοί Άνθρωποι- Ποιοι είναι; Πως τους αναγνωρίζω;

Τους διαχειρίζομαι ή μένω μακριά;



Πως θα τους αναγνωρίσουμε?

Συνήθως στεναχωρούν τους άλλους ανθρώπους με την συμπεριφορά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά μέσα σε οποιοδήποτε είδος σχέσης και στο τέλος η συναναστροφή μαζί τους γίνεται ψυχοφθόρα για τους άλλους. Η τοξικότητα αυτών των ανθρώπων μπορεί να προέρχεται από μια ψυχική διαταραχή όμως τις περισσότερες φορές η συμπεριφορά τους είναι απολύτως κατανοητή από τους ίδιους και γίνεται με σκοπό της προσωπικής τους ικανοποίησης που λαμβάνουν φθείροντας και υποβιβάζοντας τον περίγυρο τους.

Χαρακτηριστικά:

Είναι χειριστικοί. Με λίγα λόγια θέλουν πάντοτε να πετυχαίνουν τον στόχο τους και να κάνουν αυτό που ακριβώς θέλουν ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται ότι θα πληγώσουν και θα κοροϊδέψουν κάποιον άλλο.

Είναι επικριτικοί. Πολύ σπάνια ως και καθόλου, ο τοξικός άνθρωπος θα εκφράσει καλό λόγο ή επιβράβευση για την συμπεριφορά, την προσπάθεια ή και την επίτευξη στόχου κάποιου άλλου μέσα από το περιβάλλον του.

Θεωρούνται ανεύθυνοι. Εδώ να τονίσουμε ότι με τον όρο «ανεύθυνοι» δεν εννοούμε ότι δεν είναι υπεύθυνοι σε ότι αφορά για παράδειγμα την δουλειά τους ή κάτι που έχουν αναλάβει, αλλά εννοούμε ότι κατηγορούν τους άλλους ότι εκείνοι φταίνε για την στεναχώρια τους και ότι οι ίδιοι (οι τοξικοί) δεν έχουν κανένα μερίδιο για αυτό, δηλαδή δεν κάνουν κάποιο λάθος στη συμπεριφορά τους προς τρίτους.

Απουσία απολογητικότητας. Δεν θα δικαιολογηθούν ποτέ για τα λάθη τους γιατί δεν τα παραδέχονται εφόσον όλη τους την ενέργεια την καταναλώνουν στο πως να πληγώσουν τους άλλους. Δεν ζητάνε καθόλου εύκολα «συγνώμη».

Εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Δεν επιτρέπουν να δεχτούν κάτι καλό η θετικό από κάποιον άλλο και μάλιστα τροφοδοτούνται με ευχαρίστηση από αυτό.

Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να αλλάξει κάποιον τοξικό άνθρωπο που είναι μέρος της ζωής του. Όμως μπορεί να τον αποφύγει εφόσον αναγνωρίσει αμέσως κάποιο σημάδι.

Θεσπίστε εσείς τα όρια στη σχέση που έχετε με αυτόν τον άνθρωπο εφόσον εξακολουθείτε να θέλετε να τον έχετε στην ζωή σας, ειδάλλως απομακρυνθείτε τελείως από αυτόν.



Η απομάκρυνση μπορεί να φαντάζει δύσκολη γιατί όπως αναφέρθηκε νωρίτερα ο τοξικός άνθρωπος πάντα παίρνει αυτό που θέλει αλλά εσείς χρειάζεται να επικεντρωθείτε στην ψυχική σας ηρεμία και ισορροπία.



Σε περίπτωση που αναγκαστικά πρέπει ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι μέρος της ζωής σας (συνάδελφος, συγγενής κτλ) σταματήστε να χάνετε ενέργεια για να τον αλλάξετε γιατί έτσι κάνετε κακό σε εσάς.



«Καθαρίστε» την ζωή σας και την ψυχή σας απομακρύνοντας την τοξικότητα και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη ζωή σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου