Προσοχή στις καταχρήσεις

 




Προσοχή στις καταχρήσεις

Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί



Μένοντας σπίτι αυτό το διάστημα και βιώνοντας συναισθήματα όπως η μοναξιά, η απομόνωση και η ανία, ένα σύνηθες φαινόμενο είναι η λανθασμένη άποψη ότι η λύση στα προβλήματα θα έρθει μέσω της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, αλκοόλ ή ακόμα και μέσω της πολύωρης ανωφελούς ενασχόλησης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κρατήστε το πρόγραμμα διατροφής σας. Μην κάνετε υπερβολές!

Όπως και σε όλα τα κομμάτια της καθημερινότητάς μας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, έτσι και σε ότι αφορά τη σίτιση και το αλκοόλ, αυτά δεν πρέπει να ξεπερνούν το πλαίσιο της καθημερινής ρουτίνας.

Ιδανικά χρειάζεται να τηρούνται τα πέντε γεύματα μέσα στην ημέρα τα οποία να αποτελούνται από τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη, η κατανάλωση αλκοόλ σε ελεγχόμενη ποσότητα δεν είναι κάτι αρνητικό. Το πρόβλημα εντείνεται σε περιπτώσεις που κάποιος δεν έπινε ποτέ ή έπινε σπάνια και τώρα καταναλώνει αλκοόλ καθημερινά και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Κλείστε το Internet, απασχοληθείτε δημιουργικά με τα χόμπι σας

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι δεδομένης της κατάστασης, μικροί και μεγάλοι περνάνε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή είτε λόγω τηλεργασίας είτε λόγω διαδικτυακών μαθημάτων. Είναι απαραίτητο όμως στον ελεύθερο χρόνο να μην χρησιμοποιείται ο υπολογιστής, έτσι ώστε να ξεκουράζονται τα μάτια αλλά και το μυαλό μας. Εναλλακτικά λοιπόν στις κενές ώρες προτιμήστε δημιουργικές δραστηριότητες όπως μαγείρεμα, επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές.

Προγραμματίστε την καθημερινότητά σας!

Επειδή στη ζωή μας ο προγραμματισμός είναι ζωτικής σημασίας, έτσι και τώρα ας υπάρχει ένα πλάνο στην καθημερινότητα. Ελέγχοντας την ποσότητα κατανάλωσης φαγητού, τις ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης και τη συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ, θα ωφελήσουμε την υγεία της ψυχής και του σώματος μας.

Ας είμαστε προσεκτικοί για να βγούμε αλώβητοι από την πανδημία, μένοντας υγιείς και όχι αντιμέτωποι με άλλα θέματα υγείας.

Και μην ξεχνάτε: «Παν μέτρον άριστον». Γιατί η ευεξία του σώματος και της ψυχής είναι αλληλένδετες.

Είμαι δίπλα σας, να τα λέμε και διαδικτυακά!

Φωτεινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου