Τι είναι αγάπη;

 



Τι είναι αγάπη;



Καθώς διανύουμε τις μέρες του Φεβρουαρίου, στο μυαλό μας εκτός από τις αμυγδαλιές που σιγά σιγά ανθίζουν, έρχεται και η σκέψη αυτής της συγκεκριμένης ημέρας στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία συμβολίζει την αγάπη και τον έρωτα.

Η αγάπη αποτελεί μια κατάσταση και ένα συναίσθημα όπως και άλλα στην ζωή μας (πείνα ή δίψα). Ο καθένας μας νιώθει διάφορα είδη αγάπης. Υπάρχει η μητρική αγάπη, αγάπη για την οικογένεια, για τους φίλους μας, αγάπη για τον ερωτικό σύντροφο αλλά και εξίσου σημαντικό, αγάπη για την ζωή και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η κινητήριος δύναμη της ζωής

Όποια μορφή και να έχει η αγάπη στη ζωή μας, τα συναισθήματα που προκαλούνται είναι τα ίδια. Νιώθοντας αγάπη για κάποιον, τείνουμε να ήμαστε προστατευτικοί, τρυφεροί, υποστηρικτικοί και ευτυχισμένοι. Λένε ότι η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής. Και δεν έχουν άδικο. Σκεφτείτε πόσο κουράγιο και θετική ενέργεια λαμβάνει κάποιος όταν αγαπάει αλλά και όταν αγαπιέται.

Δίνω αγάπη χωρίς αντάλλαγμα

Η αληθινή αγάπη είναι ανιδιοτελής, χωρίς όρια και απαιτήσεις. Στην αγάπη υπάρχει σεβασμός, κατανόηση και το «εγώ» γίνεται «εμείς». Αποτελεί κίνητρο αλλά και δέσμευση για μια ζωή, αρκεί να είναι αληθινή και δυνατή. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι απαραίτητη καθώς ότι δεν έχει ειπωθεί δεν είναι δεδομένο. Για αυτόν το λόγο, ακόμα και στις απλές καθημερινές στιγμές, η λέξη «σ ’αγαπώ» είναι ζωτικής σημασίας ακόμα και αν εκφραστεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Πείτε τε το «σ αγαπώ» με πράξεις και με λόγια, εκφραστείτε!

Ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε και ακριβώς επειδή οι κοινωνικές επαφές και οι αγκαλιές απαγορεύονται, ο μοναδικός τρόπος για να δείξουμε την αγάπη είναι με τις πράξεις και τα λόγια. Για αυτό λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες εκφραστείτε και εκδηλώστε την αγάπη σας. Μην περιμένετε όμως μόνο την συγκεκριμένη μέρα για να λέτε κάθε μέρα σε αυτούς που θέλετε πόσο τους αγαπάτε και πόσο σημαντικοί είναι για εσάς.

Αγαπήστε τον εαυτό σας, αγαπήστε τους άλλους και αγαπηθείτε. Η αγάπη και η ελπίδα για την ζωή είναι το «φάρμακο» για να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες.



Φωτεινή Καμπουρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Τσιμισκή 11, Τηλ: 6947 879862


fkambouridou@gmail.com, Instagram: kambouridou. fotini,

Facebook page: Καμπουρίδου Φωτεινή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου