Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι

 


Δημιουργώντας «γιορτινή» ατμόσφαιρα Αποκριάς για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι



Οι Απόκριες είναι μια εποχή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθώς για τους μεν μικρούς είναι η ευκαιρία για ξεφάντωμα και μεταμφιέσεις, ενώ για τους μεγάλους είναι μια παιδική ανάμνηση και ένας λόγος για να μασκαρευτούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Φέτος και η Τσικνοπέμπτη αλλά και η υπόλοιπη περίοδος «γιορτάστηκε» διαφορετικά. Βιώνοντας ήδη ένα χρόνο της πρωτόγνωρης κατάστασης της καραντίνας, οι περισσότεροι έχουν μάθει και έχουν καταφέρει να περνάνε καλά μέσα στο σπίτι με παρόντες μόνον την οικογένεια.

Ιδέες για να γιορτάσουμε μέσα στο σπίτι

Παρακάτω θα δούμε μερικές ιδέες για το πως μπορεί το κλίμα του Καρναβαλιού να «τρυπώσει» μέσα στα σπίτια μας, έχοντας κέφι, φαντασία αλλά πάνω από όλα δημιουργικότητα.

Καθορίστε με όλα τα μέλη της οικογένειας την θεματική ενότητα της γιορτής σας και συμφωνήστε στο να ντυθούν όλοι ανάλογα με το θέμα. Επειδή η αγορά αξεσουάρ και στολής πιθανόν να μην είναι εφικτή και άμεση, ασχοληθείτε με τα παιδιά σας στο να δημιουργήσετε όλοι μαζί ένα μέρος της στολής. Την ημέρα του «πάρτυ», ξεκινήστε από νωρίς να ετοιμάζετε και τα ανάλογα εδέσματα. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε ένα κυνήγι θησαυρού το οποίο φυσικά ως θέμα θα έχει το Καρναβάλι και αντίστοιχα το βραβείο στο τέλος θα θυμίζει Καρναβάλι. Ένα εξίσου ωραίο παιχνίδι, είναι διαγωνισμός του πιο πετυχημένου μασκαρά της οικογένειας. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε διαδικτυακά να προσκαλέσετε και τους φίλους σας σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστική γιορτή.

Και μην ξεχνάτε! Όσα και αν έρθουν, διαφορετικά, περίεργα και δύσκολα, με την φαντασία, το κέφι και την καλή διάθεση μπορούν να γίνουν μαγικά. Κάντε την φετινή Αποκριά ξεχωριστή για να μείνει σε όλη την οικογένεια αξέχαστη!



Φωτεινή Καμπουρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Τσιμισκή 11, Τηλ: 6947 879862, fkambouridou@gmail.com,


instagram: kambouridou. fotini

Facebook page: Καμπουρίδου Φωτεινή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί της Φωτεινής Καμπουρίδου